خصوصی سازی یا خودمانی سازی

از مسئولین مربوطه انتظار داریم تا با بازنگری در قوانین خصوصی سازی، دیگر با سناریوی تکرای اخراج کارگران و پرداخت معوقات و تعطیلی کارخانهها روبهرو نشویم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج دانشجویی /علی گرامیدوست دبیر قرارگاه احمدی روشن بسیج دانشجویی استان فارس در خصوص مشکلات پیش آمده در کارخانه قند فسا، به مطالبهی حقوق کارگران از مسئولین مربوطه پرداخت.
وی ابتدا با اشاره به ویژگیهای اقتصاد پویا گفت: برای داشتن یک اقتصاد پویا و رقابتی، کاهش نقش دولت در فضای اقتصادی و متعاقب آن واگذاری صنایع به بخش خصوصی یک ضرورت است، با این مقدمه کوتاه باید گفت که خصوصیسازی برنامهای است که در بسیاری از کشورهای جهان به منظور کاهش فعالیت دولت در عرصههای مختلف اجتماعی به ویژه در بخش اقتصاد اجرا شده و این موضوع نشانگر این است که برای گذر از اقتصاد دولتی چارهای جز خصوصیسازی نیست.
علی گرامیدوست با اشاره به زمان تاسیس سازمان خصوصی در کشور افزود: با توجه به تاسیس سازمان خصوصیسازی در سال ۸۰، با ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در دهم تیرماه سال ۸۴ نیز خصوصیسازی در کشور رونق گرفت. بد ماجرا اما برای ما از همین جا شروع شد به طوری که این خصوصی سازیهای بی حساب و کتاب و نحوهی انتخاب سرمایه گذار نه تنها کمکی به اقتصاد کشور و کاهش نقش دولت نکرد که بر عکس باری هم بر دوش دولت گذاشت. صنایعی چون نساجی مازندران یا هپکو اراک و... که روزی جزو صنایع مهم و پر سود کشور بودند به دست هیولاهایی که مشخص نبود از کجا و چگونه به اسم خصوصی سازی جیب های خود را پر کردند نابود شد! و هر روز خبری جدید از تعطیلی کارخانه های کشور یا اعتصاب کارگران میشنویم.
دبیر قرارگاه احمدی روشن در ادامه درخصوص کارخانه قند فسا گفت: کارخانه قند فسا با سابقه ۷۰-۶۰ سال فعالیت در سال ۹۲ متوقف شد و ۱۵۰ کارگر بیکار شدند اما این کارخانه در سال ۹۶ به بخش خصوصی واگذار شد و با سرمایهگذاری ۴۲ میلیارد تومانی فعالیت خود را مجددا از سر گرفت.
گرامیدوست با بیان مشکلات این کارخانه اذعان داشت: چند ماهی پس از واگذاری کارخانه قند فسا، مشکلات این کارخانه آغاز شد که از جمله آنها عدم تولید با ظرفیت اسمی کارخانه بود که سبب بیکاری کارگران و نیمه تعطیل شدن کارخانه شده بود. این کارخانه که واگذاری آن نیز با حرف و حدیثهای زیادی همراه بوده از اسفندماه سال ۹۷ حقوق کارگرانش را پرداخت نکرد که منجر به اعتراضات و تجمعات کارگران در شهرستان فسا شد.
وی افزود: از آن زمان تا امروز عزم جدی برای پرداختن به مسئله کارخانه قند فسا از سوی مسئولین دیده نمیشود، چرا که هر از چند مدتی مسئولین جلسهای برپا میکنند و وعده و وعید میدهند و بعد از مدتی همان آش و همان کاسه. به طوریکه امروز وضعیت کارخانه قند فسا نامعلوم است. بالاخره یک روز باید برای همیشه مشکل حل شود یا تغییر مدیریت یا پرداخت تسهیلات و...
این فعال دانشجویی، رسیدگی به مشکلات جامعه کارگری را از وظایف سه قوه و به ویژه دولت دانست و گفت: بر اساس گفتمان انقلابی امامین انقلاب اسلامی، کار و کارگر، تعیین کنندگی خاصی در تعالی و پیشرفت نظام اسلامی داشته و با توجه به جایگاه رفیع کار و کارگر در اسلام لازم است تا عموم مسئولین و سران سه قوه به پیگیری مطالبات این قشر از جامعه مبادرت ورزند. دولت نیز باید بر طبق وظایفی که برعهده دارد و با استفاده از ابزارهایی که منحصرا آنها را داراست مشکلات جامعه کارگری را جست و جو کرده و درصدد پاسخگویی و ارتقای جایگاه شغلی و رفاهی کارگران برآید. در تعالیم ما آمده که مزد کارگر را قبل خشک شدن عرقش، به او بپردازید. حالا عدهای این تعالیم را وارونه فهمیدهاند و مزد کارگران را تا نشستن عرق شرم بر پیشانیشان به تأخیر میاندازند و افسوس کسانی که باید مقابل این کج رویها بایستند، کنار نشستهاند و خوابشان گرفته!
علی گرامیدوست، ضمن بیان وظایف مسئولان در قبال کارگران، خاطرنشان کرد: اگر مسئولان ما به عدالت آنگونه که در کلام امام مجسم است اعتقاد ندارند به فرموده رهبری معظم انقلاب اِشغال آن پست برای آنها حرام شرعی است؛ اما اگر واقعاً دلسوز انقلاباند، باید این سؤالات برایشان دغدغه باشد و برای آنها پاسخی مناسب فراهم کنند زیرا عدم حساسیت نسبت به ناعدالتیها و تن دادن و تسلیم آنها شدن، خطری است که آینده انقلاب ما را تهدید می کند. در اینجا لازم میدانم جملهای را از امام راحلمان در احقاق حقوق کارگران یادآور شویم «کارگران ما، چه طبقه دهقان و چه طبقه کارگران سایر کارخانهها و سایر جاها، تمام اعمالی که، تمام چیزهایی که در کشور هست، برکاتی که در کشور هست مرهون وجود آنهاست و لذا آنها بر همه مقدمند.»
دبیر قرارگاه احمدی روشن با مطالبهی حق کارگران کارخانه قند فسا، خطاب به مسئولین شهرستانی و دیگر مسئولین مربوطه گفت: در این خصوص لازم است همه مسئولین شهرستان، استانی و کشوری از نماینده محترم مردم فسا، استاندار محترم فارس، وزیر محترم صمت تا قوه قضائیه نسبت به پیگیری مطالبات کارگران کارخانه قند فسا شهرستان فسا استان فارس اهتمامی جدی داشته باشند و با جدیت درمسیر رفع مسائل آنان گام بردارند تا نشان دهند مسئولان جمهوری اسلامی همواره خود را خدمتگزار اقشار مستضعف می دانند. همچنین از مسئولین مربوطه انتظار داریم تا با بازنگری در قوانین خصوصی سازی، دیگر با این سناریوی تکرای اخراج کارگران و پرداخت معوقات و تعطیلی کارخانجات روبهرو نشویم. دیروز کارخانه نساجی و هپکو، امروز کارخانه قند فسا؛ اینها تنها مواردی هستند که رسانهای شده است و چه بسا مواردی که اطلاع رسانی نمیشود!